Tak a tu máme recept:
Potraviny: - 3pl oleja
1 nadrobno nakrájaná cibuľa
3pl hladkej múky
1pl červenej papriky (korenie)
voda (cca 0,5 - 1 liter)
rajčinový pretlak
3-4 ks bobkového listu
bazalka (korenie)
cukor (podľa chuti)
soľ (podľa chuti)
Postup: Do hrnca pridáme olej, cibuľu a necháme jemne usmažiť do zlatista. Pridáme 3pl hladkej múky a spravíme zásmažku a počas oho dosypeme červenú papriku. Keď je zásmažka hotová, zalejeme ju vodou a pridáme rajčinový pretlak. Následne si polievku dochutíme cukrom, soľou, bobkovým listom a bazalkou. Privedieme do varu a chvíľku povaríme.
A polievočku máme hotovú. Dobrú chuť :)
Malý typ: Do horúcej polievky (už v tanieri) zvyknem pridávať ostrúhaný syr. Je to oveľa chutnejšie a naozaj sa jej neviem dojesť :D
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára